Eliminacija bola masažom stopala

 

Rezultati masaže osećaju se odmah.

 

Kod masaže stopala oslobađa se napetost, nestaje bol i ukočenost. Raditi masažu stopala možete sami sebi, a pojednako je efikasno ako vam je radi i neko drugi.Rezultat masaže osetićete već posle prvog puta. Sem toga, masaža stopala je ne samo izuzetno prijatna procedura, već i neverovatno korisna za vaše zdravlje. Odvojte za sebe nekoliko minuta i osećaćete se zdravijim.Na našim stopalima nalaze se refleksne zone mnogih unutrašnjih organa i pritiskom na njih možemo znatno da unapredimo naše zdravlje. Mi ćemo vam pokazati najvažnije tačke i kako da ih masirate.

I levo i desno stopalo podeljeni su na 5 zona, koje formiraju 4 linije. Svaka zona na stopalu odgovara određenim oblastima na telu i organima koji se nalaze u njima.

 

 

 

 Preporučljivo je da masirate celo stopalo, a ne samo određene tačke. Prvo, protegnite i zagrejte stopalo: hodajte bosi po sobi, podignite se nekoliko puta na prste i napravite toplu kupku za stopala.
– Trljajte celo stopalo blagim pokretima, a onda pritiskajte svaku aktivnu tačku (3 do 7 sekundi), počevši od prstiju ka peti.
– Moguće je da će pojedine tačke biti posebno osetljive. Zo znači da organi odgovorni za njih nisu dobro, pa njih izmasirajte naročito temeljno.
– Refleksne tačke bolnih organa masirajte tako što ćete ih pritiskati palcem, sa pauzama. Proces ne bi trebalo da traje duže od minuta. Ako sve uradite kako treba, bol će nestati.