Napici za regulisanje hormona

 

 Topla voda sa limunom, čaj od lista maline i zlatno mleko.

Sa godinama tema uravnoteženog hormonskog zdravlja  postaje sve aktuelnija. Dolaze na red skupi lekovi i beskrajne konsultacije s ginekologom.

Ovo su tri prirodna recepta koji stabilizuju lučenje hormona.

Topla voda sa limunom doprinosi smanjivanju težine, uklanja toksine iz organizma, poboljšava imunitet, stanje kože i varenje.Razlog tome je limun koji utuče na lučenje hormona sitosti-liptina.Neravnoteža liptina dovodi do stvaranja masnih naslaga.Limunpomaže da se izbegne dehidratacija a osim toga poboqšava i varenje.

Recept je jednostavan- iscedite sok jednog limuna u čašu topple vode i ispijte odjednom.Uz ovaj napitak jutro će biti prijatnije.

Čaj od listova maline blagotvorno utiče narad hormona i  jačanje mišića materice .Žene koje piju ovaj čaj tokom trudnoće , nemaju teškoća prilikom porođaja.

Recept je takođe jednostavan –supenu kažiku suvih listova maline preliti sa 200ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta.Piti tokom dana.

„Zlatno mleko“ poboljšava imunitet i dovodi u ravnotežu nivo hormona u organizmu. Ovaj napitak zagreva, osvežava i umiruje.Osim toga pomaže kod ponovnog uspostavljanja ‘’kičmenog maziva’’ i ispira naslage soli.Koristan je za formiranje krvnih ćelija, debelo crevo, nervni sistem i koštano tkivo

„Zlatno mleko“ je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje ceo probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiče dugovečnost.

Recept- u 200ml vrućeg mleka dodati pola kašičice kurkume i kašičicu kokosovog ulja.Po ukusu , možete dodati i med.

 

Preporuka je da se za početak dana pije topla voda sa limunom, tokom dana čaj od maline a za laku noć zlatno mleko od kurkume.